Velkommen

Velkommen til 4. udgave af Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt lørdag den 22. august 2020!


Start

100 km

Starten for 100 km ultraløbet går fra Ringkøbing Atletikstadion kl. 7:30.


60 km

Starten for 60 km ultraløbet går fra Bork Havn kl. 11:30.

Bus afgår fra Vesterhavshallen kl. 10:30.


Halvmaraton

Starten for halvmaraton går fra Geflevej lidt nord for Hvide Sande kl. 18:00.

Bus afgår fra Vesterhavshallen kl. 17:00.


Mål

Alle følger samme rute og løber i mål på Ringkøbing Atletikstadion ved Vesterhavshallen, Kongevejen 54 i Ringkøbing.


Tilmelding

Du tilmelder dig via RaceResult


Startnumre

100 km

100 km ultraløberne får startnumre og chips udleveret i Vesterhavshallen på løbsdagen 22. august kl. 6:30-7:15.


60 km

For ultraløberne på 60 km vil der være udlevering af startnumre/chips på Bork Havn 22. august kl. 10:45-11:15 og desuden undervejs i bussen.


Halvmaraton

For halvmaratonlkøberne vil der være udlevering af startnumre/chips på Geflevej 22. august kl. 17:30-17:45 og desuden undervejs i bussen.


Startnummeret skal bæres synligt på fronten under hele løbet.


Tidtagning

Tidtagning sker elektronisk via chip.

 

Depoter

Der er 17 depoter på den 100 km lange rute rundt om fjorden foruden måldepotet. 60 km-ruten har 11 depoter og halvmaratonruten 4 depoter. Se rutekort med depoter nederst på siden.


Dropbags

100 km-løbere kan indlevere dropbags i Vesterhavshallen i tidsrummet 6:30-7:15. 60 km-løberne kan desuden indlevere dropbags (til 33 km-mærket i Hvide Sande) i bussen på vej til Bork Havn og i startområdet på Bork Havn frem til kl. 11:15.


Dropbags skal være markeret med startnummer og ønsket depot (Nymindegab eller Hvide Sande). Der vil udleveres manilamærker til formålet. Dropbags vil efterfølgende blive transporteret tilbage til målområdet, hvor de udleveres fra ca. kl. 18.


Rutemarkering

Ruterne er afmærket med skilte, pile malet på underlaget og pink wireflag. Ruterne er ikke afspærret for trafik. Færdselsreglerne skal overholdes. Se jer godt for ved passage af Holmsland Klitvej. Vis hensyn til andre trafikanter.


På den ca. 40 km lange strækning fra Nymindegab til Jakob Bondes vej følger løbets rute "Vestkystruten", som er markeret med permanente blå metalskilte, der supplerer vejvisningen for ultraløberne på 60 og 100 km. Den eneste afvigelse fra Vestkystruten er et par hundrede meter af Troldhøjvej lige nord for slusen i Hvide Sande, hvor løbets rute går ad den asfalterede vej og ikke på grusstien.

 

100 km-ruten

100 km-ruten starter med en prolog i Ringkøbing by og går derefter ad Fjordstien i sydøstlig retning ud af byen mod Velling.

Fra Ringkøbing til Stauning løbes på asfalteret cykelsti. Fra Stauning til trækfærgerne ved Skjern Å løbes på asfalteret vej. Fra Skjern Å løbes på naturstier over Skjern Enge til Bork Havn. Fra Bork Havn til Nymindegab løbes på markveje og cykelsti med stenmel. Fra Nymindegab til Baggers Dæmning følges 'Vestkystruten', cykelrute nr. 1. Denne sidste halvdel af ruten består udelukkende af grus- og naturstier, stort set uden asfalt. Fra Baggers Dæmning løbes igen på Fjordstien østpå mod Ringkøbing. Se rutekortet nederst på siden.


GPX-fil for 100 km-ruten kan hentes her.

 

60 km-ruten

60 km-ruten er identisk med 100 km-ruten, bortset fra at starten går fra Bork Havn. For alle deltagere på 60 km afgår bus fra Vesterhavshallen direkte til Bork Havn (inkluderet i dit startgebyr). I startområdet på Bork Havn findes toiletter og indkøbsmuligheder.

 

Halvmaratonruten

Halvmaratonruten starter på Geflevej lidt nord for Hvide Sande og følger 60/100 km-ruten til Ringkøbing. For alle deltagere på halvmaraton afgår bus fra Vesterhavshallen direkte til Geflevej (inkluderet i dit startgebyr).

 

Tidsgrænser og cut-off

Alle løbere skal være i mål senest kl. 22:30. Tidsgrænserne er således 15 timer for 100 km, 11 timer for 60 km og 4½ timer for halvmaraton. For 100 km-løberne er der cut-off ved 50-mærket efter 6½ time, dvs. du skal have passeret depotet i Nymindegab senest kl. 14:00.


Obligatorisk udstyr på 60 og 100 km

Deltagere på 60 og 100 km skal medbringe en opladt mobiltelefon med race directors telefonnummer gemt (+45 25 30 80 60). Hvis en deltager udgår af løbet, skal race director straks orienteres pr. sms. Det er ikke nok at ringe. Du skal af sikkerhedsmæssige årsager sende en sms med dit startnummer, hvis du udgår - også selvom du ikke behøver hjælp.

 

Egenforplejning

Det er tilladt at modtage forplejning fra egne hjælpere ved de officielle depoter på ruten. Det er ikke tilladt at modtage hjælp eller forplejning uden for de officielle depoter. Pacing er ikke tilladt.


Bad og omklædning

Der findes bad og omklædningsfaciliteter i Vesterhavshallen, hvor der også er mulighed for at opbevare bagage under løbet.

 

Parkering

Der er parkeringspladser ved Vesterhavshallen og desuden ved Ringkøbing Svømmehal.


Præmier

Der er præmier til de tre første m/k på alle distancer. Præmieoverrækkelse finder sted umiddelbart efter løberne er i mål.


Medalje

Alle, der gennemfører, får overrakt løbets medalje i mål


Rutekort med depoter

 

Copyright ©  Thomas Lønbæk 2017-2020

Sponsorer

Kunst & Keramik

Samarbejdspartnere