Info

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunst & Keramik

Start og mål

Alle 3 ruter har start og mål på Ringkøbing Atletikstadion ved Vesterhavshallen. Der findes bad og omklædningsfaciliteter i Vesterhavshallen, hvor der også er udlevering af startnumre, eftertilmelding og opbevaring af bagage samt ind- og udlevering af dropbags.

 

 

Afmærkning

Ruterne vil være afmærket med neonpink skilte og pile. 100 km-ruten følger fra Nymindegab til Jacob Bondes vej (kort før Baggers Dæmning) national cykelrute 1, Vestkystruten, som er markeret med stationære blå skilte.

 

Ruterne er ikke afspærret. Færdselsreglerne skal overholdes. Udvis agtpågivenhed ved passage af den stærkt trafikerede Holmsland Klitvej. Ruten er planlagt med henblik på mindst mulig biltrafik, men vis hensyn til andre trafikanter.

 

100 km-ruten

Ultraløberne løber en prolog igennem Ringkøbing by og derefter ad Fjordstien i sydøstlig retning ud af byen mod Velling. Fra Ringkøbing til Stauning løbes på asfalteret cykelsti.

 

Fra Stauning til trækfærgerne ved Skjern Å løbes på asfalteret vej. Fra Skjern Å løbes på naturstier over Skjern Enge til Bork Havn. Fra Bork Havn til Nymindegab løbes dels på markveje, dels på asfalt.

 

Fra Nymindegab til Baggers Dæmning følges 'Vestkystruten', cykelrute nr. 1. Denne sidste halvdel af ruten består udelukkende af grus- og naturstier, stort set uden asfalt. Fra Baggers Dæmning løbes igen på Fjordstien østpå mod Ringkøbing.

 

GPS track

GPS-spor for 100 km-ruten kan downloades her: Fjordenrundt100.gpx

 

Maraton- og halvmaraton-ruterne

Maraton- og halvmaratonløberne løber den modsatte retning, vestpå ad Fjordstien over havnen og ad Vester Strandsbjerg over Vonå og ad Fjordstien mod Søndervig. Efter Baggers Dæmning passeres Holmsland Klitvej.

 

De to distancer løber derefter til hver sit vendepunkt og tilbage til Baggers Dæmning og samme vej ad Fjordstien tilbage til Ringkøbing. De to vendepunkter vil være tydeligt markerede.

 

Depoter

Der er depoter for ca. hver 6-8. km. Der er i alt 14 depoter foruden start og mål-depoter. Ved alle depoter findes affaldssække. Efterlad ikke affald i naturen.

 

 

Dropbags

Ultraløbere kan indlevere dropbags i Vesterhavshallen. Dropbags markeres med starnummer og depot. De transporteres til depoter ved hhv. 50 og 75 km og efterfølgende tilbage til målområdet.

 

 

Tidsgrænser og cut-offs

Tidsgrænsen for ultraløbet er 15 timer. For maraton og halvmaraton er der ingen tidsgrænse.

Der er ingen cut-offs

 

 

Obligatorisk udstyr

Ultraløbere skal medbringe en opladt mobiltelefon med arrangørens telefonnummer gemt. I tilfælde af at du udgår af løbet, skal du give besked pr. sms til arrangøren med dit startnummer og teksten "DNF".

 

 

 

Copyright @ Thomas Lønbæk All Rights Reserved